Italiensk video – om valfusk

Publicerat den Uppdaterat den

VideoLänk

En video med en Professor Alfio D’Urso har blivit viral. D’Urso påstås verka vid Italienska Högsta Domstolen och en rad andra imponerande fakulteter. Detta har inte kunnat bekräftas. D’Urso hävdar i videon bevis för att röster stulits från Trump under valet till president. Han återger en påstådd edsvuren vittnesutsago som bestrids av den omnämnda klienten Arturo D’Elias advokater.

Database Italia

Upprinnelsen är ett Dallas Texas-baserat nyhetsprogram kallat ”America Can We Talk?” med värd Debbie Georgatos där den republikanske Georgia-lobbyisten, Maria Strollo Zack, grundare av ‘Nations in Action’ framträder om valbedrägerier. Zack har gått ut med ett pressmeddelande publicerat 6 januari 2021 via hennes Florida-baserade organisation som beskriver sig själva som en regerings-transparent-organisation men som i praktiken arbetat för republikanska politiker som Newt Gingrich i dennes kampanjer. Och hon står också nära republikanen Ted Cruz.

Hon uppvisar ett icke-verifierat dokument som sägs vara en edsvuren förklaring från en toppadvokat,  Prof Alfio d’Urso som enligt pappret representerar en klient, Arturo D’Elia. Papperet är undertecknat i Rom, Italien och daterat 6 januari 2021.

Edsvuren vittnesförklaring enligt Prof. Alfio D’Urso. Det är ett vanligt papper och inte ett som sig bör från advokatbyrån tryckt med namn och adress. Det är inte stämplat från Notarius Publicus eller jämförbar juridisk myndighet. Journalisten David Puente kontaktade Arturo D’Elias advokater (D’Elias arresterades i december 2020) som kategoriskt förnekar detta dokument.

En dag innan kongressen officiellt certifierade Joe Bidens seger som vinnaren av presidentvalet 2020 presenterade Zack ”bevis” till stöd för president Donald Trumps upprepade anklagelser om väljarbedrägeri som ”rånade” honom i hans försök till omval. I ett pressmeddelande från Nations in Action baserat på en anställd hos Leonardo SpA -(en global försvarsentreprenör) som delvis ägs av den italienska regeringen – ett ”General Affidavit” som beskriver en påstådd plan för att byta röster från Trump till Biden där man skulle ha använt Leonardo-datorsystem och militära satelliter i Pescara, Italien.

Meddelandet hävdar följande:

  • Advokaten ”Prof Alfio d’Urso”, som står bakom videon och den bevittnade förklaringen (affidavit) påstås vara en ”toppadvokat” i Italien, men googlesökningar visar inga sådana utmärkelser eller referenser som hänförs till hans namn, göranden och låtanden.
  • Vittnesförklaringens dokument (affidavit) har inga kännetecknande markeringar, företagsnamn, stämplar eller sedvanliga noter.
  • Dokumentet saknar avsändare från advokatbyrå med sedvanliga fakta som telefon eller fysisk adress av något slag.
  • Videon uppger oro för säkerheten för klienten, som i intervjun betecknas som ”den här personen” medan fullständigt namn återges i dokumentet.

”Toppadvokatens” advokatbyrå ligger på Via Vittorio Emanuele nummer 5. Mässingsskylten hänvisar till STUDIO LEGALE (Advokatbyrå) D’URSO. Skulle detta vara dörren till en toppadvokat som skulle ha ansvaret för en sådan historiskt viktig deposition?” (Italiensk källa Länk.) Lite efterforskning på denna toppadvokat gav således inga märkliga referenser öht och dörren in till hans kontor var inte heller särskilt imponerande.

En artikel ger djupare information: Deeper Look Into ItalyGate (#ItalyDidIt) and Alfio D’Urso

”I videon, presenteras Alfio D’Urso som juridisk rådgivare / Italiens högsta domstol – Italiens skattedomstol / EU Banking Credit Foundation. Det finns inga fakta på advokatens sida som bekräftar det.

Det påstådda vittnet och valmanipulatören, Arturo D’Elia, är en av två personer som arresterades i december 2020 för en händelse som involverade datastöld vid Leonardo, på grund av påstådda roller i hacking av datorer på en av försvarsentreprenörernas fabriker. Enligt D’Elia finns inget samband mellan intrånget och valmanpulation. Arturo D’Elia,  är en tidigare IT-säkerhetschef för Leonardo Spa (arresterad den 5 december förra året av Neapels åklagare, tillsammans med en anställd, anklagad för att ha stulit data av strategiskt värde från det italienska luftmilitära företaget, en av världens största jättar i försvarssektorn.) Men de brott som D’Elia anklagats för går tillbaka till utredningar som genomfördes mellan 2015 och 2017, och det är en historia som har lite att göra med det påstådda bedrägeriet som Trump påstås ha lidit.

Påståendet i pressmeddelandet gäller ”att en italienare skulle ha varit ansvarig för att hacka servrarna i Finmeccanicas Leonardo Spa för att flytta de ”manipulerade rösterna” från Donald Trump till Joe Biden i det påstådda valbedrägeriet som ledde tyconen till att prata om bedrägerier efter förra årets [2020] presidentval i USA 3 november.”

Enligt advokat D’Urso skulle Arturo D’Elia ha varit arkitekt för den påstådda manipuleringen av rösterna och uppladdningen av data från Leonardos servrar till andra servrar i Tyskland och sedan till USA för att upphäva valresultatet. … Allt detta skulle ha ägt rum mellan den 3 och 4 november 2020, under de mycket heta timmarna av det amerikanska valet, när D’Elia – innan han arresterades en månad senare för cybersäkerhetsbrott – fortfarande var en fri medborgare och kunde utnyttja dess höga datorkunskaper på högsta militära nivåer. För att sätta upp det påstådda bedrägeriet, enligt advokaten, skulle Leonardos tidigare IT-tjänsteman ha handlat enligt instruktioner och direktiv från personer som arbetar vid den amerikanska ambassaden i Rom.

Hur trovärdigt eller ens möjligt är det kunna manipulera det amerikanska valsystemet från Italien?

USTODAY har betygsatt det ”GRUNDLÖS” (baseless). Fact check: Claims of electoral fraud in Rome, dubbed ‘ItalyGate,’ are baseless

ASIA PACIFIC har betygsatt det FAKE NEWS: Obama Plotted to Make Trump Lose Election? Votes ‘Switched’ Using Italian Satellites, Says Conspiracy Theory Länk

En spekulation är att förre chefsstrategen  Steve Bannon vid sitt besök i Italien knöt kontakter som kunde ha utnyttjats för att fabricera historien med löfte om medel från Rudy Guiliani. Länk

Mest falskt

REFLEKTION: Videon är oprofessionellt gjord och filmad mot en kal bakgrund som inte inger avsett förtroende om vare sig advokatbyrå eller status. Misstankarna om fabrikation pga av advokatens oansenliga omständigheter är därför förståeliga. Med det sagt kan det fortfarande finnas en uns sanning? Därför blir inte betyget Lögn utan Mest Falskt.

 

Börje Peratt

Källor
Mohammad | @0xMohd 8 jan 2020. “Italy Did It”: Did They? Länk

John Colascione, Jan 7, 2021, The Published Reporter. Florida Non-Profit Issues Press Release Claiming Possession of “Potentially Fake” Affidavit From Lawyer of Individual Who Personally Switched Votes Länk

DINO GRANATA – 10 Gennaio 2021, SECONDOPIANO Elezioni Usa, legale italiano: “Ex dipendente di Leonardo dietro i brogli a favore di Biden” Länk

David Puente 10 Gennaio 2021, FACTCHECKING. Il complotto di #ItalyDidIt e la deposizione dell’hacker italiano sui presunti brogli americani: nessuna prova Länk

Politico: Ex-Trump aide Steve Bannon charged with fraud Länk

Michigan rep: Giuliani hearing a public service, even if claim are false Länk

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s